Walalthes: “pensionsordning og livsprodukter behøver ikke at være komplekse, de er også enkle”

Udtalelsen fra en af de mest erfarne og længst betjente administrerende direktører i spidsen for et topforsikringsselskab var meget efterspurgt i talerunden i Forsikringsbrancheklubben. Dr. Frank .althes, administrerende direktør for Forsikringskammergruppen, tror på økosystemer, i en hybridmodel til salg af politikker og i grønne produkter. Han bemærker dog, at ingen kunde accepterer tab til gengæld for bæredygtighed.

De administrerende Direktører i de store forsikringsselskaber i Tyskland, herunder Carsten Schildknecht, Leder af Zürich, Tyskland, Theodoros Kokkalas, Leder af Ergo Tyskland, og Dr. Frank Walthes, administrerende DIREKTØR for Versicherungskammer Gruppe, var inviteret til at tale runde af Versicherungswirtschaftclub. Sidstnævnte indrømmede, at online-årsregnskaber inden for liv i fare, dødsfordel, BU og livsforsikring allerede fungerer i dag. “Men hvor vi altid har brug for tid, er når sundhedsspørgsmål kommer op på bordet, og så går det i detaljer. Derfor tror vi som offentlig forsikringsselskab på en hybridmodel. Du skal give information online, du skal have mange ansøgningsskemaer digitalt, men på samme tid skal du også være i stand til at give råd, når det kommer til sundhedsdata,” siger .althes.

Frank .althes deltog i talerunden i Forsikringsbrancheklubben.
I den digitale verden er opførelsen af økosystemer mulig. Hvad Ama .on har opnået, ønsker forsikringsselskaberne også at opnå. Spørgsmålet er også relevant for forsikringskammeret. “Et økosystem, der fungerer godt for os, er for eksempel smart home og smart cities, hvor vi er meget godt repræsenteret som et kommunalt forsikringsselskab i Bayern. Det andet økosystem, som vi kalder Affinitetsgruppen, er samarbejde med AOKs. Private og lovpligtige sundhedsforsikringsselskaber arbejder sammen om supplerende moduler i privat sygesikring. Vi tror derfor på økosystemet og i modellen for affinitetsgrupper,” understreger .althes.

Spørgsmålet om bæredygtighed spiller også en stor rolle. Greenashingashing forekommer ikke i hans hus, forklarer .althes. Men som forsikringsselskab kan du ikke rigtig gå videre med bæredygtighed, fordi kunden sænker. Baseret på kunderejsen kan du se, at kunderne ikke accepterer noget tab af afkast på grønne produkter. “Vi er nødt til at erkende, at bæredygtighed har en pris.”

Læs hele rapporten i den kommende decemberudgave af forsikringsbranchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.