4-benet helt! Hunden, der reddede en vandrere fra at fryse ihjel på et bjerg

Hunden er menneskets bedste ven? Flere og flere fakta giver styrke til denne teori og en ny redningshistorie, hvor en hund er helten, bekræfter det.

Det handler om Nord, en hund, der reddede livet for en vandrere, der var faldet i en kløft på et kroatisk bjerg, liggende på det for at varme det i 13 timer, indtil de første respondenter ankom.

Bjergbestigeren Grga Brkic blev såret efter at have faldet 150 meter sammen med sin fætters hund i Velebit-kæden nær Adriaterhavskysten.

Livreddere havde svært ved at nå mennesker og dyr på grund af sne, is og træer, der blev rykket op af jordskred.

“Venskab og kærlighed mellem mand og hund er ubegrænset,” sagde den kroatiske Bjergredningstjeneste (HGSS) på Facebook. På billedet, der er indsendt af paramedicinerne, ses hunden liggende på en båre over offeret.

“Denne lille hund er et rigtigt mirakel, sødt, behageligt,” sagde hans ejer til avisen Jutarnji List.

Tre vandrere ledsaget af North, en otte måneder gammel Alaskan malamute, var begyndt deres nedstigning på en iskold skråning på ulykkestidspunktet, der fandt sted nær den højeste top i det 1.800 meter høje massiv.

“Nord rullede over (offeret) og varmede hende op,” sagde HGSS. “Fra dette eksempel kan vi alle lære at passe på hinanden.”

Alaskan malamute er hunde af rigelig og tyk pels, berømt for deres modstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.