Μια εικονική ματιά: Anne Hathaway σε Chanel στο “Ο διάβολος φοράει Prada”

Και τώρα για κάτι λίγο πιο σύγχρονο και ελαφρώς λιγότερο επίσημο. Μετά από καταδύσεις βαθιά στο φόρεμα εξιλέωση Keira Knightley και marilyn του “Diamond’s Are a Girl’s Best Friend” φόρεμα, θέλαμε να στραφούν σε κάτι με μια πιο 21ου αιώνα αισθάνονται σε αυτό, ενώ εξακολουθεί να είναι στη σφαίρα της “εικονικής”. Υποθέτουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει μια εικονική κοστούμι ταινία είναι το εξής: Αν κάποιος φορούσε μια έκδοση του σε ένα αποκριάτικο πάρτι, οι περισσότεροι άνθρωποι θα γνωρίζουν ποιος έπρεπε να είναι. Και για μια ορισμένη ηλικιακή ομάδα (περίπου νεότεροι Gen-X σε παλαιότερα Millenials), Chanel σακάκι Anne Hathaway και μπότες το 2006 ο διάβολος φοράει Prada, έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου και να γίνει μια ιδιαίτερα αναφερόμενη στιγμιότυπο των πρώτων aughts μόδας.

Είναι επίσης απλά μια ευθεία-up εμφάνιση δολοφόνος. Πιθανώς ένα από τα πιο κομψά πράγματα Anne Hathaway είναι ποτέ φοριέται στην ταινία – και έχει παίξει δίκαιο μερίδιο της κομψό χαρακτήρες. Είναι επίσης, δεύτερη για δευτερόλεπτο, ένα από τα πιο υψηλού αντίκτυπου κινηματογραφικά βλέμματα των τελευταίων δύο δεκαετιών, δεδομένου ότι, για όλη τη φήμη του και πολλές αναφορές της στην ποπ κουλτούρα, ήταν στην οθόνη για λίγο περισσότερο από ένα λεπτό του χρόνου σε μια ταινία εφοδιασμένο με τα δοκάρια με εξαιρετικά κομψό κοιτάζει σχεδόν όλους τους χαρακτήρες.

Σχεδιαστής κοστούμι της ταινίας ήταν Patricia Field, ο οποίος έκανε το όνομά της ως σχεδιαστής κοστουμιών για το σεξ και την πόλη (μετά από χρόνια ως ένα ιδιαίτερα περιζήτητο East Village ιδιοκτήτης μπουτίκ ένδυσης και στυλίστας), πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήξερε μόνο ένα πράγμα ή δύο σχετικά με τη δήλωση λήψης μόδας στη Νέα Υόρκη fashionista mode των αρχών της δεκαετίας του 2000, είχε επίσης ένα ιδιαίτερα εκπαιδευμένο μάτι για την επιμέλεια εικονικά βλέμματα από την επιλογή και την επιλογή από τις τελευταίες συλλογές διάδρομο. Κοστούμι σχεδιασμό δεν είναι πάντα για κυριολεκτικά σχεδιασμό κομμάτια του ιματισμού? μερικές φορές είναι για το σχεδιασμό κοιτάζει μέσα από το στυλ, προκειμένου να τοποθετήσετε ένα χαρακτήρα σε ένα συγκεκριμένο κόσμο ή να της δείξει σε ένα ορισμένο φως.

Η ίδια η ταινία έχει μια ελαφρώς off-kilter και αντιφατική αναλάβει τον κόσμο της μόδας. Ο χαρακτήρας του Andy Sachs Hathaway απεικονίζεται ως κάποιος ακατάλληλος για τον κόσμο της υψηλής μόδας και για αυτό, έχει υποβληθεί σε μια σειρά από προσβολές για την εμφάνισή της, καθιστώντας όλους τους υπαλλήλους του περιοδικού Runway βγει σκληρή και ρηχή. Andy, ο φίλος σεφ της, ο κύκλος των φίλων τους και ακόμη και ο πατέρας του Andy όλοι περνούν την ταινία είτε χλευάζοντας της για τη δουλειά της ή την βεβήλωση για τη φροντίδα για τη δουλειά της. Στην εργασία, οι άνθρωποι όπως nigel (Stanley Tucci) ράγα σε την για να μην καταλάβει τι ένας «φάρος του φωτός» το περιοδικό είναι και πώς έχει παρουσιάσει το έργο των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του αιώνα την ίδια στιγμή που Miranda (Meryl, φυσικά) αναφέρεται στον Andy ως «το έξυπνο, λίπος κορίτσι.”

Για να είμαστε δίκαιοι, στην εποχή μας ανάμειξη στον κόσμο της μόδας, δεν γνωρίζουμε ένας δημοσιολόγος, σχεδιαστής, στυλίστας και ειδικά συντάκτης που δεν νομίζω ότι η ταινία απεικονίζεται ότι ο κόσμος με κάποια ακρίβεια, με πολλούς ανθρώπους να μας λένε όλα αυτά τα χρόνια ότι σχεδόν θρυλικό Miranda “Cerulean” ομιλία ήταν μία από τις καλύτερες περιλήψεις της βιομηχανίας που κάποιος από αυτούς είχε ακούσει ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.