Μια εικονική ματιά: Πράσινο φόρεμα Keira Knightley στο “Εξιλέωση”

Έτσι αποδεικνύεται ότι είμαστε ένα ζευγάρι ύπουλος σκύλες. Μερικοί από εσάς ίσως γνώριζε αυτό ήδη και δεν χρειάζεται ένα παράδειγμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, αναφερόμαστε σε αυτό το τιτίβισμα:

Επειδή δεν ήταν απλά μια αδρανής χρονική έσπατρα ερώτησης. Ήμασταν πραγματικά τη διεξαγωγή μιας άτυπης δημοσκόπησης, προκειμένου να πάρετε μια αίσθηση του τι κοστούμια ταινία τείνουν να κορυφή των καταλόγων των faves των ανθρώπων. Και τώρα που ξέρουμε, μπορούμε να αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε μερικά από αυτά για συζήτηση και ανάλυση σε μια νέα σειρά. Αν και για να είμαστε δίκαιοι, γνωρίζαμε ήδη ποια θα ήταν η νούμερο ένα απάντηση – μεταξύ των γυναικών, ούτως ή άλλως: το τώρα-θρυλικό πράσινο φόρεμα που φοριέται από Keira Knightley στην εξιλέωση του 2007, που σχεδιάστηκε από κοστούμι σχεδιαστής της ταινίας Jacqueline Durran. Είναι στην κορυφή αυτών των καταλόγων για χρόνια και λίγο πολύ οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη μόδα και το σχεδιασμό κοστούμι σε κινηματογραφικές ταινίες κάνει τουλάχιστον μια περαστική αναφορά σε αυτό. Υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί λόγοι για αυτό, αν μη τι άλλο από τους οποίους είναι ότι είναι ένα πανέμορφο ένδυμα, ένα μοναδικό κοστούμι, και είναι τόσο τέλεια κατάλληλο για Keira Knightley ότι είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς άλλος σε αυτό. Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι το σήμα κατατεθέν του θρυλικού σχεδιασμού κοστουμιών. Αν έχετε έναν σκληρό χρόνο εικονίζοντας κάποιον άλλο εκτός από Harrison Ford στο γιλέκο Han Solo ή Michelle Pfeiffer σε ξετυλίγεται PVC bodysuit Catwoman ή Marilyn Monroe στην εικονική ροζ “Διαμάντια είναι καλύτερος φίλος ενός κοριτσιού” φόρεμα, είναι επειδή το κοστούμι είναι τόσο αξέχαστη και τόσο κατάλληλη για τον ηθοποιό που γίνονται σχεδόν δυσδιάκριτη από κάθε άλλο. Για να μην είναι νοσηρή γι ‘αυτό, αλλά όταν η Ford και Pfeiffer πάει, μπορούμε λίγο πολύ να εγγυηθούμε εικόνες τους σε αυτές τις εικονικές κοστούμια ταινία θα εμφανιστούν σε νεκρολογίες τους, ακριβώς όπως Keira Knightley θα έχει πιθανότατα αυτό το φόρεμα την ακολουθήσει γύρω για το υπόλοιπο της ζωής της:

Ας ξεκινήσουμε πηγαίνοντας κατευθείαν στην πηγή: Jacqueline Durran τον εαυτό της, ο οποίος είχε πολλές ευκαιρίες να μιλήσει για αυτό το φόρεμα όλα αυτά τα χρόνια.

“Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι το φόρεμα που έχω δημιουργήσει δεν είναι ένα πραγματικό φόρεμα του 1934. Είναι ένας συνδυασμός στοιχείων που έχει δημιουργηθεί από κάποιον με μια σύγχρονη προοπτική. Κάθε φορά που δεν παίρνετε στοιχεία και επανασυνδυαίνετε και ερμηνεύετε και δημιουργείτε, θα μετακινείστε έξω από αυτό που είναι ακριβώς η σωστή περίοδος. Αλλά τα πάντα μέσα στο φόρεμα είναι από την περίοδο? Απλά επανασυνδυάζεται με σύγχρονο τρόπο. Σίγουρα, νομίζω ότι τα λουριά σπαγγέτι που βγαίνουν από το μπροστινό μέρος του φορέματος και τρέχει κάτω από την πλάτη μας δίνει μια πιο γνωστή πίσω από τα περισσότερα φορέματα της δεκαετίας του ’30, αν και ήταν της μόδας να έχουν γυμνούς ώμους και πίσω κατά το χρόνο.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.