Ένα εικονικό βλέμμα: Η στολή τριφύλλι της Gabrielle Union στο “Bring It On”

Όταν ζητήσαμε από τους ανθρώπους να ονομάσουν τα πιο εμβληματικά γυναικεία κοστούμια στην ιστορία της κινηματογραφικής ταινίας, μας ενδιέφερε ιδιαίτερα ποιες απαντήσεις επρόκειτο να τονίσει κοστούμια που φοριούνται από μαύρους ηθοποιούς. Γνωρίζαμε ότι οι απαντήσεις επρόκειτο να παραμορφώσει σε μεγάλο βαθμό λευκό με βάση αποκλειστικά την ιστορία του Χόλιγουντ και mainstream κινηματογραφικές ταινίες, η οποία όχι μόνο απέτυχε να παράγει ψυχαγωγία που δημιουργήθηκε από και με πρωταγωνιστή μαύρους ανθρώπους για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, αλλά παραγκωνίστηκε Μαύρο ηθοποιοί από τα είδη των ρόλων που γίνονται εικονική στο μάτι του κοινού. Μπορούμε να ονομάσουμε κοστούμια που φοριούνται από μαύρους ηθοποιούς που πραγματικά ξεχωρίζουν και θα μπορούσαν εύκολα να ονομαστούν εικονική, από Bob Mackie diana Ross ουράνιο τόξο πτυχωμένο φόρεμα σε μαόνι στο μαόνι με το λευκό και μπλε σατέν φορέματα με το ντεκολτέ καρδιά φοριούνται από Beyonce, Jennifer Hudson και Anika Noni Rose σε Dreamgirls, με κόκκινο jumpsuit Pam Grier με το ντεκολτέ κλειδαρότρυπα στο Foxy Brown να πορτοκαλί μπικίνι Halle Berry με τη λευκή ζώνη από Die Day.

Για εμάς, κάθε ένα από αυτά τα βλέμματα πληρούν τα δικά μας κριτήρια για το τι αποτελεί μια εικονική κοστούμι ταινία απλά και μόνο επειδή είναι τόσο εύκολα πλάθεται στα μάτια του μυαλού μας και τόσο εύκολο να εντοπιστούν όταν κάποιος αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτούς ή σχίζοντας τους μακριά. Αλλά είμαστε ένα ζευγάρι των λευκών dudes έτσι τις σκέψεις μας σχετικά με το τι αποτελούν εικονική εικόνες ταινία των μαύρων γυναικών θα πρέπει να ληφθούν με ένα τεράστιο κόκκο αλατιού – όπως θα πρέπει η αντίδρασή μας όταν Clovers Gabrielle Union cheerleading στολή από το 2000 Bring It On διατηρούνται βρεθώ σε απάντηση στο ερώτημά μας: “Hunh. Αυτό;”

Το οποίο δεν σημαίνει ότι δεν το είδαμε αμέσως ως ένα πολύ καλό σχέδιο κοστουμιών, για λόγους που θα μπούμε σε ένα δευτερόλεπτο. Και σίγουρα δεν έχουμε κάτι κακό να πούμε για την ταινία, την οποία αγαπήσαμε εκείνη την εποχή και η οποία εξακολουθεί να ισχύει μέχρι μια προβολή σήμερα. Οι ηθοποιοί είναι όλοι αστείοι ή άγριοι, οι ρουτίνες είναι μεγάλη διασκέδαση για να παρακολουθήσουν, και το μήνυμα των λευκών ανθρώπων που ιδιοποιούνται από τη μαύρη δημιουργικότητα αντηχεί ακόμα έντονα σήμερα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε κοστούμια που φοριούνται από μαύρους ηθοποιούς με κάποιο είδος τζίντζερ αφής? κάποια λανθασμένη προσπάθεια να υπερ-περιγράψει τα πάντα από την άποψη της μαυρίλας του ή τη σημασία της με τους μαύρους ανθρώπους. Δεν έχουμε μείνει εργασίας bloggers για τόσο πολύ χωρίς να καταλάβουμε πού βρίσκεται λωρίδα μας, αλλά επίσης δεν θα πρέπει να αλλάξει ξαφνικά την προσέγγισή μας για τη συζήτηση κοστούμια ταινία κάθε φορά που ένας μαύρος ηθοποιός φοράει ένα. Τούτου λεχθέντος, αυτό ήταν σίγουρα ένα παράδειγμα όπου έπρεπε να ξεκινήσουμε με τη δική μας πολιτιστική τύφλωση, αν θέλαμε να μιλήσουμε γι ‘αυτό. Τώρα ας μιλήσουμε για το γιατί είναι ένα μεγάλο σχέδιο κοστουμιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.